Powered by Blogger.

Friday, May 27, 2011

HALO MATAHARI

2 comments
Rupanya hr ni terjadinya fenomena halo..saya xtau pun...adik ipar post kat wall dia bru le tau...heheheMenurut Wikipedia Fenomena halo adalah lingkaran cahaya seakan-akan pelangi yang mengelilingi Matahari dan Bulan. Ia seperti helaian yang berlapis-lapis atau habuk pada permukaan awan cirrus yang nipis. Awan ini sejuk dan mengandungi ais kristal walaupun pada iklim yang sangat panas.Apabila nk halo ni , pastikan mata kita dilindungi drpd pancaran cahaya matahari. Jangan pandang terus or lelama.Nak ambik gmbr pn kena hati2 sebab bahaya kot...

hati2 tgk pic kat bawah ni...kikikikipatut la xleh tgk terus & lelama...tgk gmbr ni pun dh sakit mata kot.....huhu

p/s: gambar ambik dr fb adik ipar ku...
USTAZ KAZIM - JANGAN MENGELUH..BERDOALAH

0 comments
Jangan mengeluh bila kita menghadapi kesulitan tetapi lakukanlah
hal berikut ini. Tutuplah mata kita, tarik nafas panjang, tahan
sebentar dan kemudian hembuskan perlahan-lahan dari mulut kita, buka
mata kita, tersenyumlah dan pikirkanlah bahwa suatu hari nanti kita
akan bersyukur atas semua yang terjadi pada saat ini...PETIKAN RANCANGAN 'TANYALAH USTAZ' TV9

Rasulullah SAW berkata" Kalau kamu menjaga Allah, Allah akan menjaga kamu. Kalau kamu memelihara Allah, nescaya kamu akan mendapati Allah akan menolong kamu. Bila kamu bermohon, bermohonlah kepada Allah. Kalau kamu ingin meminta bantuan, meminta pertolongan, meminta manfaat, mintalah kepada Allah. Ketahuilah, kalau seluruh umat manusia berkumpul untuk menolong kamu, jika Allah berkata tidak, maka tiada siapa dapat menolong kamu"

Kalau diberi ujian oleh manusia, dihina, dikeji, tidak dinilai kebaikan yang kita berikan, relax, tenang sbb kita lakukan kerana Allah. Sabarlah kerana Allah menilai kita. Musibah yang menimpa kita, adalah penghapus dosa, menaikkan darjat dan memberikan pahala. Bila ditimpa ujian; sabar,solat, dan doa serta yakin kepada Allah SWT.

 

My Cinta Kasih Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez