Powered by Blogger.

Monday, January 31, 2011

5 PETUA UNTUK DAPATKAN ANAK

4 comments
Kita selalu sangat dengar tentang kes buang bayi kan...kadang2 terfikir kenapa orang buat hubungan luar nikah ni senang je pregnant and dapat anak...kadang2 tu bersalin sorg2 dia je tnpa ada bantuan sesapa.lama2 terfikir mungkin Allah nak bagi pengajaran pada dia dan orang lain...mudah-mudahan selepas apa yng jadi dia akan insaf..tapi rupanya ada juga yang belum sedar..buat dosa lagi...

entry kali ni nk share 5 petua untuk dapatkan anak..semoga dapat membantu mereka2 yang masih belum dikurniakan anak..Kita hanya merancangkan dan berusaha..tapi Allah SWT yang tentukan segalanya..

1. Berdoalah kepada Tuhan agar anda dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah sebelum memulakan persetubuhan.
2. Mandi dan solat terlebih dahulu sebelum melakukan persetubuhan.
3. Rancanglah masa terbaik untuk melakukan persetubuhan. Sebaik-baiknya dilakukan pada ketika waktu  subur isteri.
4. Lakukan persetubuhan sebanyak 3 hingga 4 kali seminggu.
5. Bagi pihak isteri, banyakkanlah memakan taugeh, daging dan ikan laut.


HUJAN ITU RAHMAT

0 comments
Minggu hujan..masa musim panas dulu mungkin ada yang merungut sebab panas n tanya bila nk hujan..tapi sekarang bila dh hujan still juga merungut...baju tak kering...ssh nk kemana-mana..

“Dan Dia lah (Allah) yang menghantarkan angin sebagai pembawa berita yang menggembirakan sebelum kedatangan rahmatnya (iaitu hujan), hingga apabila angin itu membawa awan mendung, Kami halakan dia ke negeri yang mati (ke daerah yang kering kontang), lalu Kami turunkan hujan dengan awan itu, kemudian Kami keluarkan dengan air hujan itu berbagai-bagai jenis buah-buahan. Demikianlah pula Kami mengeluarkan (menghidupkan semula) orang-orang yang telah mati, supaya kamu beringat (mengambil pelajaran daripadanya) .” (Al-A’raf : 57)


Sesungguhnya hujan itu adalah rahmat...Lebih baik rungutan tu diganti dengan doa..
Allahumma syaiyiban nafi’a” (Ya Allah, Ya Tuhan kami! Jadikan hujan ini bermanfaat buat kami).


Berdoalah ketika hujan krn waktu itu doa mustajab: “Dua doa yang tidak pernah ditolak ; doa ketika waktu adzan dan doa ketika waktu hujan”. (HR. Hakim/dishahihkan oleh Adz-Dzahabi ).

 

My Cinta Kasih Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez