Powered by Blogger.

Monday, January 31, 2011

5 PETUA UNTUK DAPATKAN ANAK


Kita selalu sangat dengar tentang kes buang bayi kan...kadang2 terfikir kenapa orang buat hubungan luar nikah ni senang je pregnant and dapat anak...kadang2 tu bersalin sorg2 dia je tnpa ada bantuan sesapa.lama2 terfikir mungkin Allah nak bagi pengajaran pada dia dan orang lain...mudah-mudahan selepas apa yng jadi dia akan insaf..tapi rupanya ada juga yang belum sedar..buat dosa lagi...

entry kali ni nk share 5 petua untuk dapatkan anak..semoga dapat membantu mereka2 yang masih belum dikurniakan anak..Kita hanya merancangkan dan berusaha..tapi Allah SWT yang tentukan segalanya..

1. Berdoalah kepada Tuhan agar anda dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah sebelum memulakan persetubuhan.
2. Mandi dan solat terlebih dahulu sebelum melakukan persetubuhan.
3. Rancanglah masa terbaik untuk melakukan persetubuhan. Sebaik-baiknya dilakukan pada ketika waktu  subur isteri.
4. Lakukan persetubuhan sebanyak 3 hingga 4 kali seminggu.
5. Bagi pihak isteri, banyakkanlah memakan taugeh, daging dan ikan laut.


4 comments on "5 PETUA UNTUK DAPATKAN ANAK"

Lorna on February 3, 2011 at 10:48 AM said...

Slm Zihan...
thnx ngan tips2 yg diberikan..Lorna pun tgh berusaha nk dptkan zuriat juga...sedih juga bila org buang2 baby...huhu...
insyaAllah ader rezki utk kita juga insyaAllah:)

zih@n on February 3, 2011 at 1:01 PM said...

ye..Insyaallah..sm2 la kita usaha..smoga Allah murahkan rezeki kita... =)

leyzajamil on February 16, 2011 at 3:24 PM said...

tq for share dis..

zih@n on February 17, 2011 at 6:09 AM said...

leyzajamil: welcome.. =)

 

My Cinta Kasih Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez