Powered by Blogger.

Sunday, May 29, 2011

MATINYA SI IKAN LOHAN


Mood balik kampung dh ni...tp agak sedih skit la..

Masa balik raya posa thn lepas, saya ngan en.F@riz ada la beli 2 ekor ikan lohan..sekor bagi family saya bela, sekor lg bg family en.F@riz bela..sebabnya nk bawak balik sandakan xboleh..binatang peliharaan kan xleh bawak naik flight..hehe..nk beli kat sini mahal kot..pdhal ikannya kecik je pn..
kat semenanjung bru rm10 - rm15..

Beberapa hari lepas balik sandakan, adik ipar saya merangkap adik en.F@riz sms bgtau ikan lohan yang diorg jaga tu dh mati...owh..xpela sbb still ada sekor lagi kat rumah family saya..tepon rumah je msti tnya psl ikan...siap suh kakak saya mms gmbr terbaru lagi..wah...makin cntik...bongol dh nmpk..

saya ngan en.F@riz pnya la xsabar2 nk balik sebab nk tgk ikan tu depan mata...sebelum ni asyik tgk gmbr je kan..tapi sayangnya tinggal 2 mggu je lagi nk balik, mak saya bgtau ikan tu bru je mati...patut la asyik nyorok je mak saya kta..pastu dh xde nk main kejar2 mcm selalu..rupanya dia sakit...huhu..nampaknya memang xde rezeki saya ngan en.F@riz nk tgk live ikan tu lepas nk dekat 9 bulan jg la ikan tu ditinggalkan..sedih sebab ikan tu dh besar kot..wlupun bukan kami yang bela tp sayang la..huhu

ni la ikannya...ada bnyk lagi sebenarnya pic ikan ni...tp ada dlm hset en.F@riz

bila post kat wall fb, kwn saya kta ikan ni sakit sebab terantuk sebab dahi ikan tu benjol tu kan..huhu..aah..yela tu..pendarahan dalaman agaknya...huhu.








1 comments on "MATINYA SI IKAN LOHAN"

l@!l@ on May 31, 2011 at 1:41 PM said...

mgkin jg..hehehe..xpun dia rindu sngat kat tuan dia...mcm kami dulu ler..kikikikikiki..ala xper beli sekor jer wat lpas rndu...:)

 

My Cinta Kasih Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez