siap buat cucur udang tu..potong kecik2 tabur atas laksa.. |
pagi tadi pegi pasar beli bahan2..kalau kat kampung saya suka guna ikan sardin..tapi kat pasar tu xde la plak..tnya kat tauke ikan pn ada yg buat muka pelik mcm xpernah dgr..hehe..sblm ni ada kwn en.F@riz suggest guna ikan basong..kwnnya kata lagi sedap sebab isinya manis..so, beli la ikan tu..xpasti kat semenanjung panggil apa sebab saya sndiri pertama kali dgr nama ikan tu..kiki..ikannya mcm ikan sardin juga..tapi en.F@riz kata bukan ikan sardin...ermm adik beradik kot..hehe.xkesah la guna ikan apa pn..yang penting sedap...kan..kan..kan..
cara nak buat rasanya smua dh tau..so, tak perlu la kot saya letak resepi kat sini..kalau ada yang baru nak blaja bleh tgk kat blog kak suri je..ada resepi kat situ..
cara nak buat rasanya smua dh tau..so, tak perlu la kot saya letak resepi kat sini..kalau ada yang baru nak blaja bleh tgk kat blog kak suri je..ada resepi kat situ..
I LOVE LAKSA... =)
update 16/2/11: baru dpt tau..ikan basong tu kalau kat smnjung ikan sardin la..apa dar...hehe
update 16/2/11: baru dpt tau..ikan basong tu kalau kat smnjung ikan sardin la..apa dar...hehe
6 comments on "LAKSA UTARA"
salam..suami akak suka laksa utara,,oh laksa tu boleh makan ngan cucur udang ye??ilmu baru utk akak..
wslm..ye kak..saya bt simple je cucur tu..cincang isi udang, cmpur tepung gandum, air, kunyit skit ngan garam..
waa.... beznyer laksa. lama dh rasenye x mkn laksa. Ari tu singgah kdai tmpah mee rebus, last2 bru tau kdai tu ade laksa.. melepas...
hafriz:xpe..nti bila2 mkn la laksa pulak.. =)
salam perkenalan Zihan...sama la hantu laksa...mmg feberet kak noor..
@noorsafonesalam kenal kak..=)
Post a Comment