Powered by Blogger.

Saturday, December 29, 2012

SAYA DAN DIET


Sejak disarankan oleh doktor Gynea tuk turunkan berat, saya dengan semangat waja cuba tuk berdiet. Yang bestnya diet kali ini ada partner. Siapa gerangan partner saya tu...hihi. My hubby la.

Orang lelaki ni dia punya risau pasal berat kadang2 mengalahkan perempuan. Paling kerap dikomen adalah bahagian perut. Tak cantik katanya bila pakai uniform kalau perut tu nampak kedepan. Memang pun. 

Masa mula2 nak diet rasa susah juga sebab kita dah biasa makan je bila nak. Tapi lama2 bila perut kita dah biasa makan sikit, secara automatik kita akan kurang makan. Macam saya sekarang, malam memang tak makan nasi dah. Makan roti je, tak pun minum secawan milo shj. Tengahari pun kadang2 tak makan nasi. Makan benda2 lain. Cik abang pun sama. Jadi sekarang dah jarang masak berat2. Masak simple2 je. Nasi pun masak 1 pot je kalau nak makan nasi juga. 

Dugaan bila balik kampung. Feeling makan reramai ni lain macam sikit. Selera bukan main. Kadang mak masak special. Lagi la tergugat. Makan la juga, tapi still dalam kuantiti sikit.

Alhamdulillah, hari tu timbang ada la juga turun 2 kilo. Tambah la skit semangat nak teruskan diet.


4 comments on "SAYA DAN DIET"

AzLiN SaFeNa AzIhAR on January 1, 2013 at 10:32 AM said...

hi...salam perkenalan dan selamat tahun baru... menarik dan cantik blog u ni.. feel free visit my blog dan follow.. www.azlinsafena.com tq

Anonymous said...

I'm really enjoying the design and layout of your blog. It's a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me
to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create
your theme? Excellent work!

Here is my blog post ... best reviews

Anonymous said...

Hey there I am so thrilled I found your web site, I really found you by accident, while
I was searching on Digg for something else, Anyways I am here now and
would just like to say thank you for a fantastic post and a all round
entertaining blog (I also love the theme/design), I don't have time to read through it all at the moment but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the great work.

my page; video reviews

Anonymous said...

Hello! I simply would like to give you a big thumbs up for the excellent info you've got here on this post. I am returning to your blog for more soon.

Take a look at my web site - special compilation

 

My Cinta Kasih Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez