Powered by Blogger.

Monday, April 4, 2011

MAKAN LUAR PUNYA CERITA


saya & en.Fariz memang jarang makan kat luar..kalau ada pn biasanya pegi makan KFC je..bukan takde kedai makan kat sini..banyak je..tapi ntah ler...hehe.
malam tadi disebabkan tahap kemalasan melampau, saya cadang nak masak maggi je tuk dinner..tp bila en.Fariz blik dr surau dia ajak saya makan kat luar plak..apa lagi..mmg bagus sangat le kan..tp masalahnya bang nk makan kat mana..KFC lagi ke..huhu..
pusing2 kat bandar sambil cari kedai makan yang menarik hati..akhirnya kami singgah kat satu kedai makan yang terkenal gak la kot sebab dia ada bnyk cawangan kat sekitar sandakan ni..tak ramai org pun masa tu..lepas order makan & minum kami sembang2 sambil layan crita kat tv..
tunggu punya tunggu dekat 15 minit gak la kot, order pun sampai..tapi masa bila plak akak order nasi goreng ni dik..mee goreng la..tunggu lagi..
air tertumpah plak..minta la tisu kat cik adik ni..dia angguk kepala..tapi tunggu punya tunggu tak juga dia bagi tisu..minta lagi dekat cik adik yg sorang lagi ni..dia pn pegi la ambik & dengan muka kelatnya letak atas meja kami...ohh..kat situ rupanya diorg letak bekas tisu..kenapa tak letak bekas tisu tu atas meja je dik..kan senang..tak payah la pelanggan minta & tak payah juga tengok muka kelat adik tu..
saya tengok en.Fariz...en.Fariz tengok saya..sama2 angkat kening..alamatnya lepas ni kedai makan masuk senarai black list kami le sebab sangat2 tak suka masuk kedai yang pekerja or tuan kedai tak reti ambik hati pelanggan ni..huhu
lepas dh habis bayar..suami saya suh saya tengok harga makanan kat menu yang terpampang kat dinding kedai...kira sendiri dulu..
mee goreng biasa RM5.00
nasi goreng paprik RM6.00
air carrot susu RM3.00
air epal RM3.00
so total RM 17.00 la kan...
so, en.Fariz panggil tuan kedai suh kira..lepas bgtau apa yg kami order sambil tuan kedai kira dengan kalkulator besar.. RM19
hehe..e.Fariz keluarkan duit..terus bayar..
kami berdua senyum je..
malas nak bertekak kat situ disebabkan 2 hinggit..lagipun dh ramai pelanggan lain masa tu..
mungkin RM2 tu harga tuk tisu yang kami minta..tak pun tuan kedai naik kan harga tp lupa plak nak tukar harga kat dinding tu kan..sabar je la..huhu




2 comments on "MAKAN LUAR PUNYA CERITA"

l@!l@ on April 4, 2011 at 9:01 PM said...

sabor ajer ler..kikikikiki..boikot jer kdai mkn tu..

zih@n on April 5, 2011 at 7:45 AM said...

mmg aku nak boikot pun laila..jgn harap aku nak p makan kat situ lagi..hehehe

 

My Cinta Kasih Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez